Korporata Energjetike e Kosovës SH.A.
Energetska Korporacija Kosova D.D.
Kosovo Energy Corporation J.S.C.
 
  Ambasadori i Britanisë së Madhe vizitoi KEK-un

12-03-2012

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, shkëlqesia e tij z. Jan Cliff vizitoi të hënën KEK-un. Ai është pritur nga Drejtori Menaxhues i KEK-ut, z. Arben Gjukaj.

“KEK-u definitivisht është duke ecur përpara me ritme të shpejta. Të gjitha faktet e tregojnë këtë. Padyshim energjia elektrike është jetike për zhvillimin ekonomik të vendit dhe misioni juaj në këtë drejtim është jashtëzakonisht i rëndësishëm”, tha z. Cliff. Ai shprehu mbështetjen e tij të plotë për proceset në të cilat po kalon korporata. “Jam i lumtur që ju po punoni në shumë projekte të rëndësishme, sidomos ato ambientale. Kjo tregon orientimin e drejtë të KEK-ut. Gjithashtu jam i bindur se procesi i privatizimit do të kryhet në mënyrën më të mirë të mundshme në mënyrë që të avancohet edhe më tutje sektori energjetik i Kosovës”, shtoi z. Cliff.

Në lidhje me gjendjen e KEK-ut ambasadorin e ka informuar z . Gjukaj. “ KEK-u ka rritur prodhimin në katër vjetët e fundit vazhdimisht me 5 deri në 10 për qind çdo vit edhe pse kapacitetet mbesin të njëjta. Kjo është arritur falë angazhimit maksimal të punëtorëve të korporatës dhe investimeve në asetet kyçe. Jemi të përkushtuar që të rrisim prodhimin në kapacitetet e dizajnuara në të gjitha blloqet”, tha z. Gjukaj. Ai e ka informuar ambasadorin edhe në lidhje me projektet mbështetëse. “Sivjet do të fillojmë me ndërrimin e elektrofiltrave të njësive të Termocentralit “Kosova A”. Emisioni në to do të jetë brenda standardeve të BE-së. Po e zëvendësojmë transportin e hirit nga shiritat e hapur në sistem hidraulik nga Kosova A sikurse kemi mbuluar kodrat e hirit me dhe kemi eliminuar substancat e rrezikshme. Pra, kemi punuar në eliminimin e katër ndotësve kryesor”, shtoi z. Gjukaj.

Ambasadori britanik është interesuar veçanërisht për minierat, duke i quajtur rezervat e linjitit si më të rëndësishmet për zhvillimet e vendit. Ai është siguruar nga menaxhmenti i KEK-ut se po trajtohen si duhet dhe brenda standardeve më të mira të mundshme.  
Ngjarje
KEK merr hapat e nevojshëm për stabilizimin e prod...
KEK sh.a. njofton publikun se ka arritur të përfundoi veprimet pë...
Ambasadori Republikës se Shqipërisë vizitoi KEK-un...
Sot, më 05 gusht 2014, Ambasadori Republikës se Shqipërisë z. Qem...
KEK aftëson pjesëtarët e FSK-se për operime ndërko...
Grupi i parë, prej 17 pjesëtarëve të Batalionit të Xhenios, në ku...
Termocentrali Kosova A nis prodhimin ...
KEK sh.a. njofton publikun se pas procedurave të filluar që dje, ...
Bordi i Drejtorëve i KEK Sh.A. përkrah lëshimin në...
Pas takimit të jashtëzakonshëm të mbajtur, sot më 03 korrik 2014,...
Pagat e punëtorëve të KEK-ut nuk e shtrenjtojnë çm...
Me qëllim të informimit të drejtë të publikut, KEK sh.a. është i ...
Informatë nga Bordi i Drejtoreve i KEK Sh.A. për ...
Pas takimi te jashtëzakonshëm te mbajtur sot dt 07 qershor 2014, ...
Lajmi i fundit: Informatë rreth aksidentit në Kos...
ora 20:00 Në këtë moment konfirmojmë se eshte gjetur edhe perso...
Informatë rreth aksidentit në Kosovën A, ora 15:0...
Në këtë moment mund te konfirmojmë se ekipet punuese po vazhdojnë...
Informatë rreth aksidentit në Kosovën A ...
Sot rreth orës 10:00 ka ndodhur një shpërthim në repartin e ele...
Shpërndaje
 
© 2010 Korporata Energjetike e Kosovës