Korporata Energjetike e Kosovës SH.A.
Energetska Korporacija Kosova D.D.
Kosovo Energy Corporation J.S.C.
 
  Delegacioni i Kuvendit të Kosovës vizitoi KEK-un

16-03-2012

Komisioni i Kuvendit të Kosovës për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural dhe Mjedis e Planifikim Hapësinor, në krye me Kryetarin e Komisionit z. Nait Hasan ka vizituar të premten KEK-un. Komisioni i Kuvendit është pritur nga Drejtori Menaxhues i KEK-ut, z. Arben Gjukaj. Deputetët janë interesuar në hollësi për projektet ambientale të korporatës dhe gjendjen e sistemit energjetik. “Nga të gjitha analizat që ishin bërë më herët rreth ambientit ishin identifikuar katër ndotës të ambientit si Deponia e hirit pranë TC “Kosova A”, transporti me shirita të hapur i hirit nga ky termocentral, mbetjet e substancave të rrezikshme nga ish-Azotiku dhe tymtarët e TC Kosova A. KEK po investon në eliminimin e të katër këtyre ndotësve mbi 47 milionë euro”, tha Z. Gjukaj. Ai i ka njoftuar deputetët se tashmë kodra e hirit është mbuluar me dhe duke mos gjeneruar më ndotje. Konkretisht është punuar edhe në projektet tjera. “Mbi 20 mijë tonë substanca të rrezikshme janë eliminuar, janë mbjell mbi 150 mijë fidane në deponitë e djerrinës dhe po aq do të mbillen sivjet, sistemi hidraulik i bartjes së hirit që do të përfundojë deri në qershor do të eleminojë krejtësisht ndotjen gjatë bartjes së hirit nga TC Kosova A, sikurse gjatë këtij muaji do të fillojë edhe ndërrimi i elektrofiltrave të këtij termocentrali duke ulur emisionin brenda standardeve të Bashkimit Evropian”, tha z. Gjukaj.

Deputetët janë ndarë të kënaqur me punën që po bëhet. “Këto projekte janë inkurajuese dhe ndikojnë direkt në zvogëlimin e ndotjes. Ju inkurajoj të vazhdoni tutje me projekte të tilla në mënyrë që ambienti të jetë shumë më i pastër”, tha z. Hasani.

Deputetët kanë vizituar edhe ambientet e termocentraleve ku janë njoftuar për së afërmi me punën dhe përformancën e tyre.

Ngjarje
KEK merr hapat e nevojshëm për stabilizimin e prod...
KEK sh.a. njofton publikun se ka arritur të përfundoi veprimet pë...
Ambasadori Republikës se Shqipërisë vizitoi KEK-un...
Sot, më 05 gusht 2014, Ambasadori Republikës se Shqipërisë z. Qem...
KEK aftëson pjesëtarët e FSK-se për operime ndërko...
Grupi i parë, prej 17 pjesëtarëve të Batalionit të Xhenios, në ku...
Termocentrali Kosova A nis prodhimin ...
KEK sh.a. njofton publikun se pas procedurave të filluar që dje, ...
Bordi i Drejtorëve i KEK Sh.A. përkrah lëshimin në...
Pas takimit të jashtëzakonshëm të mbajtur, sot më 03 korrik 2014,...
Pagat e punëtorëve të KEK-ut nuk e shtrenjtojnë çm...
Me qëllim të informimit të drejtë të publikut, KEK sh.a. është i ...
Informatë nga Bordi i Drejtoreve i KEK Sh.A. për ...
Pas takimi te jashtëzakonshëm te mbajtur sot dt 07 qershor 2014, ...
Lajmi i fundit: Informatë rreth aksidentit në Kos...
ora 20:00 Në këtë moment konfirmojmë se eshte gjetur edhe perso...
Informatë rreth aksidentit në Kosovën A, ora 15:0...
Në këtë moment mund te konfirmojmë se ekipet punuese po vazhdojnë...
Informatë rreth aksidentit në Kosovën A ...
Sot rreth orës 10:00 ka ndodhur një shpërthim në repartin e ele...
Shpërndaje
 
© 2010 Korporata Energjetike e Kosovës